Despre noi

Amintirea Hunedoarei de altadata dispare incet, incet. Oamenii, iesiti la pensie sau trimisi in somaj, au parasit in parte localitatea. Doar ruinele au mai ramas din vechiul combinat.

Ne propunem sa impiedecam timpul sa distruga amintirile. Cu imagini de arhiva si cu sprijinul dumneavoastra, celor care ati lucrat in combinat, o sa incercam sa pastram vie amintirea Hunedoarei de altadata.

Intrati pe site si comentati fotografiile. Daca aveti o poveste mai lunga si vreti sa fie publicata, daca aveti imagini vechi sau noi, aveti la dispozitie adresa de email:

cshunedoara(at)gmail.com

Daca ati ajuns aici si sunteti tineri, si nu ati prins combinatul de altadata, sigur aveti parinti sau bunici care l-au prins. Aratatile pozele de pe site si lasatii sa-si depene amintirile. Scrieti voi in numele lor articole pe site trimitandu-le pe mail, sau comentati pentru ei pozele.

Speram ca prin intermediul nostru sa aflati de fosti colegi sau cunoscuti din combinat, chiar daca acum sunt departe.

Proiectul acesta e unul non profit. Nu castigam nimic din asta. Nu o sa vedeti reclame puse de noi pe acest site.

copyright

Toate materialele scrise din acest blog sunt proprietatea cshd.wordpress.com si nu pot fi reproduse sau redistribuite in orice fel de media, partial sau total, fara permisiunea scrisa a autorilor. Exceptie face citarea pe alte bloguri sau site-uri, care este permisa cu acordarea creditului si publicarea link-ului. Daca doriti sa redistribuiti in alt mod aceste texte, contactati-ne la cshunedoara(at)gmail.com

Textele preluate din alte parti si publicate in acest blog acorda creditele respective.

9 comentarii

  1. Va felicit pentru acest blog.Pentru ca sunt hunedoreanca si bloggerita,am sa va vizitez cat pot de des si va trec in blogroll.Orice tine de Hunedoara e important pentru mine,pentru hunedoreni,iar combinatul nu trebuie uitat.
    Succes!
    Gabi.

  2. Multumim Gabi

  3. as putea sa compeltez acest interesant cu toua materiale interesante > cartea mea in format PDF : a doua epistola catre hunedoreni (istoria fierului de la inceputuri si pana la Mittal la Hunedoara) si cu datele si articolele mele de pe blogul http://romulusioan.blogspot.com/

  4. Un binemeritat balsam pentru nostalgie ,traditie ,respect,profesionalism.
    deosebita consideratie
    Nicolae

  5. „Toate materialele din acest blog sunt proprietatea cshd.wordpress.com si nu pot fi reproduse sau redistribuite in orice fel de media, partial sau total, fara permisiunea scrisa a autorilor.”
    Dar dv cum v-aţi permis să publicaţi fotografii fără permisiunea autorilor? Vă rog insistent să ştergeţi toate fotografiile din sit la care nu aveţi şi negativele. Vă informez că în România există „Legea dreptului de autor” şi vă rog să vă conformaţi legii.Va scriu în numele unui grup de fotografi care şi-au recunoscut fotografiile expuse aici.

    Gaina Constantin

    P.S. Niciunul dintre noi nu a fost platit de Siderurgica pentru a executa aceste fotografii. Suntem doar artisti fotografi sau pasionati de fotografie si atat.

    • Pentru cei care nu au prins perioada comunista, fotografiatul in incinta Combinatului era interzis. Pe site sunt multe fotografii din arhivele foto abandonate ale Combinatului/ICSH (va putem da detalii despre cum am gasit acele arhive).

      Faptul ca niste „artisti fotografi sau pasionati de fotografie” au facut poze in interiorul unui obiectiv stategic al fostului regim comunist, in care fotografiatul era interzis (si asa este si astazi!!!) si care beneficia de paza militarizata si supravegherea fostei securitati, nu o putem lua decat ca o gluma. Detalii va poate da domnul Romulus, care a fost director in Combinat.

      Cei care au facut fotografii in Combinat ca sarcina de servici nu detin dreptul de autor asupra acelor fotografii, desi pot avea negativele. Orice activitate desfasurata de un angajat al unei firme este proprietatea acelei firme si nu a angajatului. Asa a fost si inainte de revolutie, asa e si acum.

  6. Lasati-o mai usor cu proprietatea cshd….mai ales ca peste 25- 30% dintre fotografii sunt carti postale ilustrate, adica „vederi”din anii 70 /80.Am destule printre cutiile cu fotografii! Deci daca vreau sa folosesc vreouna trebuie sa va cer voua acordul???? :))

  7. Proprietatea se refera la materialele scrise de noi pe site, nu la cele media: „Daca doriti sa redistribuiti in alt mod aceste texte, contactati-ne la cshunedoara(at)gmail.com”
    Am precizat mai exact in copyright.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu