Demolări

În anii urmând închiderea fluxului primar din Combinatul Siderurgic Hunedoara a dus la demolarea anexelor oprite operaţional şi s-au valorificat componentele metalice: cele feroase, neferoase şi altor substanţe şi elemente. Acum cea ce a mai supravieţuit furturilor şi demolărilor este înlăturat încet dar sigur de către o firmă austriacă angajată de SC Ecosid SRL actualul responsabil cu făcutul curăţeniei pe terenul fostului combinat siderurgic. Acum s-a trecut la demolarea coşurilor şi a scheletelor din beton ale vechilor hale, turnuri de răcire şi castele de apă. Toate vor dispărea cu desăvârşire din peisajul oraşului.  S-a început în primăvara lui 2010 cu demolarea coşurilor de la fostele furnale nr. 8 şi 9, coşului cel mic de la fostul aglomerator nr. 2

Demolarea coşului de fum care a aparţinut fostului furnal nr 7

Acest eveniment a atins şi media locală şi naţională:

S-a continuat cu buncărele de materiale şi castelele de apă, primul a picat castelul de apă ce deservea fostul furnal nr 8:

castelul de apă de la fostul furnal nr. 7

Coşul de fum de la fostul aglomerator nr. 2 cel de 130-140 m înălţime. La căderea lui s-a creat un suflu de aer de s-au spart geamuri la blocurile aflate la 1 km la fel şi la clădilile învecinate. S-a creat şi un cutremur de s-a simţit până la 3 km distanţă.

La toate demolările nu s-a folosit nici un gram de exploziv, toate au fost demolate prin metode mecanice adică pichamer hidraulic.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s